Trots op de naam RUURD

English version

Mijn naam is Ruurd Visser en in mijn familie is er een overvloed van mannelijke familieleden die deze naam als eerste of tweede naam hebben gekregen.
Dit, mijn trots betreffende de naam Ruurd en mogelijk mijn ego, hebben me geïnspireerd om deze website te beginnen.
Mogelijk is het al iets speciaals voor de Ruurds die de site bezoeken……

Je kan inschrijven voor de Nederlandstalige Ruurd.org nieuwbrief
Of je neemt contact op met de webmaster via het Contact formulier

De naam ‘RUURD’

NAAR AANLEIDING VAN REACTIES VAN SITE BEZOEKERS:

Mei 2008
Ruurd uit Zuid-Afrika vroeg me waar hij zich kan aanmelden voor het forum. Wel dat kan niet meer, omdat ik door gebrek aan belangstelling het forum verwijderd heb, net als de link die bij de aankondiging hieronder stond.

Januari 2008
Als hierboven aangegeven, heeft een andere Ruurd me de ‘officiele’ verklaring van de naam Ruurd aangegeven.

December 2007
Een Ruurd vroeg me of er een vrouwelijke versie is van de naam Ruurd. Het antwoord hierop is simpel.
Ja, de naam die wordt gebruikt voor meisjes en vrouwen is Ruurdje, dus door toevoeging van ‘je’.

October 2007
Een bezoekster refereerde naar haar grootvader genaamd Ruurd Visser. Omdat dit natuurlijk mijn aandacht trok (beheerder van deze site heet ook zo), wilde ik uitzoeken of er een relatie bestond naar mijn Visser-tak en die van haar grootvader. Ik kwam in haar afstamming ene Ruurd Herres Ruward tegen tegen, een dubbele Ruurd.
Voornaam in moderne stijl, achternaam in de oude stijl. Stamt mogelijk uit de napoleontische tijd, toen ene Ruward met zijn roepnaam als familienaam is opgenomen in het bevolkingsregister……

Grappige toeval…de Ruurd Visser uit onderstaande september bijdrage en Ruurd Herres Ruward uit deze bijdrage stammen beiden uit Wymbritsaradeel….

September 2007
Ruurd de Goede is vernoemd naar zijn Ruurd Visser, zijn overgrootvader van moeders zijde, en dacht dat hij en ik (de web beheerder) wel eens naar dezelfde Ruurd Visser vernoemd zouden kunnen zijn. Heb ik natuurlijk nagetrokken, maar deze Ruurd Visser, geboren in Wymbritseradeel (Friesland) in 1846, heeft geen directe verbinding naar mijn Schiermonnikoogse voorouderlijke tak.

WEBSITE LOG (HISTORIE

Juli 2016
Zwaar overtijd: Verniewing van de site, in een heeeel ander format. Gelukkig in WordPress een site format gevonden dat niet meer afhankelijk is van aparte editors en uitvoerige kennis van HTML, etcetera. Op dit moment nog even enkel in het nederlands, maar engelstalige pagina’s zullen mettertijd weer toegevoegd worden.

29 juli 2008
De Ruurd sites
zijn verplaatst van de hoofdpagina naar een aparte pagina en ik heb de link in het menu aangepast.
De Ruurd Elzer pagina opgesplitst in een Nederlandse en een Engelse versie.


BEZWAREN
Indien iemand waarnaar gerefereerd op deze pagina daar bezwaar tegen heeft, gelieve het contact formulier te gebruiken om de webmaster hiervan op de hoogte te brengen!

Deze site heeft geen zakelijke aspiraties en de referenties naar “Ruurd’s in Zaken” zijn er enkel opgenomen omdat ik deze tegen ben gekomen op het Internet.