Fotograaf Ruurd Visser

Het betreft de Friese fotograaf Ruurd Visser, vooral bekend om zijn schitterende macro fotografie.

Ik citeer uit een publicatie d.d. 8 october 2016 op digifotopro.nl, waarin hij zichzelf als volgt introduceert:

‘Ik ben Ruurd Visser en ben 41 jaar oud. Ik heb een vrouw en twee dochters van 6 en 7. Ik run samen met mijn vrouw een thomashuis huis in Moordrecht. Dit houdt in dat bij ons gezin ook acht verstandelijk gehandicapten wonen. Omdat dit zeven dagen en vierentwintig uur per dag werk is, zoek je naar de rustmomenten. Daardoor ben ik gaan fotograferen. Ik ben gelijk met natuurfotografie begonnen. En later werd dit vooral macrofotografie. Mijn grootste interesses binnen de natuur- en macrofotografie zijn vlinders en libellen. Ik ben nu ongeveer zes jaar aan het fotograferen en ik ben elke dag nog aan het leren. Ik heb geen cursussen gevolgd, maar door het vele oefenen ben ik beter geworden. Daarnaast heb ik veel geleerd van een foto-maatje van me, Rob Blanken. Nu ben ik veel op pad met Chris Ruiyter. Hij en Rob zijn twee supergoede natuurfotografen van wie ik heel veel leer.’

De hieronder toegevoegde schitterende foto’s en bijbehorende beschrijvingen stammen van dezelfde webpagina.
Door op de foto te clicken kan je deze in groter formaat bekijken.

 

Op de website van Stichting Beeldende Kunst Zuidplas vond ik volgende schitterende foto’s on de het kopje “Ruurd Visser – de winterschilder”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.