Ben & RUURD – 2017 – de “uitlach artiesten”

Het muzikale duo Ben & Ruurd heeft hun 2017 zomerlied uitgebracht.

Het duo bestaat uit:
Ben de Ruiter (zang, melodielijnen en tekstschrijver)
Ruurd Woltring (zang, producer, componist en arrangeur)

Update: Ben en Ruurd stoppen er mee: ‘Genoten van het succes, maar het wordt te veel’

‘Uitlachartiesten’ Ben en Ruurd zijn met hun nieuwste liedje Que viva la vida een hit op internet. Onder de video’s van het duo met geestelijke beperking regent het (sarcastische) reacties. Helaas voor de reaguurders: Ben en Ruurd stoppen er mee.

Ben en Ruurd kregen veel negatieve reacties op hun muziek en video’s maar dat is volgens Ben niet de reden om te stoppen. “Ik heb genoten van het succes maar het werd me te druk”, zegt Ben de Ruiter tegen Editie NL. “Als je als artiest doorbreekt dan moet je overal heen om op te treden, dat wordt me teveel.” Met zijn zorgcoach heeft hij afgesproken dat hij nog maar één keer per maand optreedt en per januari helemaal stopt. “Ik wil terug naar hoe het was voordat ik was doorgebroken.”

Gaat verder na de video

Rust en routine

“Omdat we het hele land doorgaan, komen we vaak laat thuis. We moeten eigenlijk om 02.00 uur binnen zijn, maar dat lukt niet altijd. Daardoor komen we niet aan de rust en routine toe die we nodig hebben.”

Ben vindt het niet jammer dat ze stoppen. “Maar Ruurd wel, die blijft ook nog wel muziek maken en optreden met zijn metalband.” Ben blijft hij wel zingen, maar niet meer voor publiek. “Ik zal zeker nog met cd’s mee blijven zingen en onder de douche. Ik heb thuis ook een echte zanginstallatie.”

Nieuwe muziek

Deze zomer blijven ze nog optreden en komen er nog twee of drie nummers uit, mét bijbehorende videoclip. Ook wordt er nu een documentaire over het duo gemaakt. “27 augustus geven we nog een afscheidsconcert bij Tent op de Haven in Den Oever, daar kunnen onze fans nog naartoe komen. Het optreden wordt ook gefilmd voor in de documentaire.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.